100 tl banknot arka yüzü

100 TL'nin arkasındaki resim Itri'ye ait. 100 TL'nin arkasındaki kişi Itri'dir. Asıl ismi Buhurizade Mustafa olan ve çiçekçilik-meyvecilikle uğraştığı için Itrî lakabını alan Türk bestekardır. Itrî'nin Neva Kâr'ı Klâsik Türk Musikisi repertuvarının en yetkin eseri olarak kabul edilmekte.Feb 15, 2021

100 tl’nin arkasında kim vardır?

Buhurizade Mustafa Efendi (Itri) (1640-1712) – 100 Türk Lirası Kaynaklarda doğum tarihi 1640 olarak kaydedilen Buhurizade Mustafa Efendi (Itri), Klasik Türk müziğinin kurucusu olarak kabul edilmektedir.

Madeni paraların arka yüzünde ne var?

TL madeni paralar Tüm madeni paraların arka yüzünde, paranın ortasında, bir daire içinde Atatürk'ün aynı tip rölyefi kullanıldı. Bu rölyef, halen kullanılmakta olan 5 Yeni Kuruş'un üzerinde bulunan Atatürk rölyefinin aynısı. Atatürk rölyefinin çerçevesinde ise "Türkiye Cumhuriyeti" yazısı yer alıyor.

Paranın ön ve arka yüzünde neler var?

Sonuç olarak Türk Lirası'nın arkasındaki Türk büyükleri şunlardır;

  • 5 TL: Ordinaryus Profesör Doktor Aydın Sayılı
  • 10 TL: Profesör Doktor Cahit Arf.
  • 20 TL: Mimar Ahmed Kemaleddin.
  • 50 TL: Fatma Aliye Hanım.
  • 100 TL: Buhurizade Mustafa Itri.
  • 200 TL: Yunus Emre.

5 TL arka yüzünde kim var?

5 TL nin arkasındaki kişi Aydın Sayılı kimdir? ( Dünya üzerinde bilim tarihi doktorasını bitiren ilk insan olan Aydın Sayılı, lise dönemindeki üstün başarısından ötürü dönemin Milli Eğitim Bakanı'nın desteğini aldı ve yurt dışı sınavlarında dereceye girerek Harvard Üniversitesi'nde Bilim Tarihi okudu.

200 liranın üzerinde ne yazıyor?

200 TL'lik banknotun arkasında yazan o yazı kimsenin dikkatini çekmemiş bu zamana kadar. 200 TL'lik banknotun üzerinde çoğu kişinin görmediği Yunus Emre'nin "Sevelim, sevilelim!" yazısı vardır.

Cahit Arf kaç lira?

Aydın Sayılı, 10 TL'nin arka yüzünde matematikçi Ord. Prof. Dr. Cahit Arf, 20 TL'nin arka yüzünde Mimar Kemaleddin, 50 TL'nin arka yüzünde edebiyatçı, felsefeci Fatma Aliye Hanım, 100 TL'nin arka yüzünde bestekar Itri, 200 TL'nin arka yüzünde de Yunus Emre portreleri bulunacak.

5 kuruşun maliyeti ne kadar?

Bu maliyet geçen ay 99 kuruştu. 1 kuruşun maliyetinin 52 kuruş, 5 kuruşun maliyetinin 57 kuruş, 10 kuruşun maliyetinin 62 kuruş ve 25 kuruşun maliyetinin 79 kuruş olduğu da çalışmada yer aldı.